Het is inmiddels precies één jaar geleden dat Meenakshi en Suzan samen de Meiden van Stijl startten. Het geven van laagdrempelig interieuradvies was en is nog steeds hun doel. Een jaar na de start blikken ze even kort terug en geven ze gratis een advies weg.

“Het was even spannend of er op het eiland vraag zou zijn naar interieuradvies maar dit duurde niet lang. Alleen al in de eerste maand kregen we tientallen aanvragen binnen om langs te komen voor een uurtje interieuradvies. Met de leuke openingsactie hadden we onze handen vol aan het geven van interieuradvies, maar wat genoten we er van! Naast de uursadviezen maken we nu ook veel compleet uitgewerkte interieurplannen”

Inmiddels hebben de meiden al veel woon-, eet- en slaapkamers een complete metamorfose mogen geven. Zo’n interieurplan bevat alles wat je nodig hebt om de ruimte weer kloppend te maken, de juiste meubels en accessoires te bestellen en muurkleuren te kiezen.  “Wat voelt het goed als uiteindelijk de ruimte weer klopt, sfeer uitstraalt en helemaal past bij wat de klant voor ogen had”.

Veelvoorkomende interieurproblemen
“ Wat we vaak tegenkomen in ons werk is het gebrek aan eenheid. Door de jaren heen zijn er veel verschillende spullen in verschillende stijlen verzameld waardoor het interieur een onsamenhangend geheel geworden is. Al met al heeft dat een hoop geld gekost en niet opgeleverd waar men op gehoopt had. Dat is natuurlijk zonde en kan een grote ergernis vormen voor het woongenot. “Hoe leuk is het dan om voor deze klanten een compleet plaatje samen te stellen waar ze de komende tijd helemaal mee uit de voeten kunnen!”

Wat ook veel voorkomt is de zoektocht naar een stukje bevestiging en expertise. Zoals het even meekijken naar de juiste muurkleuren, een andere indeling, nieuwe accessoires, het soort raambekleding of de keuze van een mooi behang. “Juist de afwisseling van grote en kleine projecten maakt ons werk zo leuk en afwisselend.”

Van 2D naar 3D
Gaandeweg hebben de Meiden van Stijl zich het afgelopen jaar verder doorontwikkeld. Zo zijn de mogelijkheden uitgebreid van 2D plattegronden naar 3D visualisaties. Het lijkt dan als het ware alsof je in de ruimte staat. Dit geeft de klant een goed beeld van hoe de situatie straks gaat zijn. Dat helpt enorm in de beeldvorming van het interieurplan en is daardoor een grote toegevoegde waarde in het aanbod van de meiden.

Stalen aan huis
Inmiddels werken de meiden ook met stalen. Zo kunnen ze stalen naar de klant meenemen van onder andere vloeren, raambekleding, behang en muurkleuren. “Dit maakt dat het voor ons niet alleen bij advies blijft maar dat we ook daadwerkelijk de juiste vloer, gordijnen of kleuren ter plaatse met de klant uit kunnen kiezen. Hierdoor hoeft de klant niet meer zelf op pad maar weet hij gelijk wat het mooiste staat, waar het gekocht kan worden en hoeveel het gaat kosten. Een win-win dus!”

Ook hier geldt weer dat ze alleen die stalen meenemen die passen binnen de wensen, stijl en het budget van de klant. En je zit nooit ergens aan vast, dat blijft het motto!

Stijlvol wonen hoeft niet duur te zijn
Bang dat je voor hoge kosten komt te staan wanneer je iemand vraagt voor interieuradvies? Daar hoef je bij de Meiden van Stijl niet bang voor te zijn. Tijdens de intake bespreken ze wat jij wilt uit geven aan jouw interieur en daar stemmen ze hun advies op af. Zo krijg je nooit een shoppinglist met items die je boven of onder budget vindt. Per item wordt gekeken wat jij het waard vindt, een bank mag soms bijvoorbeeld meer kosten dan een vloerkleed.

Ook denken ze alvast mee voor in de toekomst. Zodat je bijvoorbeeld nog even door kunt sparen om toch die gave eyecatcher te kopen die zo mooi in het geheel past. Of dat je nu alvast weet wat voor bank het mooist zou staan wanneer die aan vervanging toe is. Niet alles hoeft immers in één keer. Hoe handig is het dan om een compleet uitgewerkt plan op de plank te hebben liggen waar je steeds even naar terug kunt grijpen!

Klik en bestel
De interieurplannen van de Meiden van Stijl zitten boordevol links. De meiden werken alle items uitgebreid uit waardoor je alleen nog maar op de link hoeft te klikken en je komt op de juiste pagina waar je het met één druk op de knop kunt bestellen. Dit scheelt een hoop tijd en uitzoek werk. Met de shoppinglist koop je vanaf nu alleen nog de juiste spullen, waardoor miskopen tot het verleden horen. Op termijn verdient zich dat dubbel en dwars terug!

Win een gratis advies
Vanwege hun éénjarig bestaan hebben de Meiden van Stijl een leuke winactie. Heb jij nou zo’n hoekje of ruimte in huis die voor je gevoel niet klopt of die je zo graag anders wilt? Stuur een duidelijke foto in met omschrijving van jouw interieurvraag en wie weet staan de Meiden van Stijl straks gratis bij jou thuis! Inzendingen kunnen ingestuurd worden tot en met 10 april 2022. De uitslag wordt op donderdag 14 april 2022 persoonlijk en via Instagram bekend gemaakt. Blijf up-to-date via Instagram.com/meidenvanstijl

Tot slot
Zoals je kunt lezen zitten de Meiden van Stijl niet stil. Achter de schermen zijn ze volop bezig met hun adviezen, bedenken van nieuwe ideeën en ontwikkelen van nieuwe diensten. Om up-to-date te blijven en voor een inkijkje in hun werkzaamheden, zijn de Meiden van Stijl te volgen via Instagram.com/meidenvanstijl.  Enthousiast geworden? De Meiden van Stijl staan voor je klaar!